دانشگاه فردوسی مشهد نقش مهمی در تقویت همکاری‌های علمی بین‌المللی از طریق ایجاد و توسعه زیرساخت‌های انسانی ایفا می‌کند. با سرمایه‌گذاری بر روی دانشجویان بین‌المللی و استفاده از استعدادها و ظرفیت‌های...

۲۴ مهر ۱۴۰۳

Search in Study Fields

رشته تحصیلی:
دانشکده:

دانشگاه فردوسی مشهد نقش مهمی در تقویت همکاری‌های علمی بین‌المللی از طریق ایجاد و توسعه زیرساخت‌های انسانی ایفا می‌کند. با سرمایه‌گذاری بر روی دانشجویان بین‌المللی و استفاده از استعدادها و ظرفیت‌های آن‌ها، این دانشگاه گامی مؤثر در جهت تحقق توسعه‌ منطقه‌ای و ایجاد مرجعیت علمی برمی‌دارد. برنامه بورسیه بین‌المللی فردوسی یکی از اقدامات برجسته دانشگاه در جذب و حمایت از استعدادهای خارجی است. این بورسیه‌ها به منظور تشویق و حمایت از دانشجویان غیرایرانی مستعد، هر ساله در مقاطع مختلف تحصیلی اعطا می‌شود و به متقاضیان کمک می‌کند تا تحصیلات خود را در محیطی علمی و پژوهشی پیشرفته ادامه دهند.

فایل بورسیه فردوسی به فارسی

تعليمات منحة جامعة فردوسي مشهد للطلاب الدوليين

Ferdowsi University of Mashhad International Student Scholarship Instructions

 

s01

s02borsiye000 copy 001

photo 2024 08 31 20 00 43

دانشگاه فردوسی مشهد در نمایشگاه بین‌المللی آموزش عالی اندونزی که در سه شهر جاکارتا، مدان و سورابایا برگزار شد، شرکت کرد. در این نمایشگاه بیش از ۵۰ دانشگاه از سراسر دنیا و ۸ دانشگاه منتخب ایرانی حضور داشتند.
دکتر محمد بروجردی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی در آیین افتتاحیه این نمایشگاه با اشاره به اشتراکات دینی و فرهنگی بین دو کشور و جاذبه‌های تحصیل در ایران، اعلام کرد: دانشگاه‌های شرکت‌کننده ایرانی در این نمایشگاه آمادگی کامل برای پذیرش دانشجویان اندونزیایی را دارند. ایشان هم‌چنین در بازدید از غرفه دانشگاه بر توانمندی‌های بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کردند. ایشان خاطر نشان کردند که فارغ التحصیلان اندونزیایی دانشگاه فردوسی مشهد در حال حاضر در سفارتخانه جمهوری اسلامی ایران در اندونزی مشغول به کار هستند.
دکتر دانش معاون مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد با حضور فعال در این نمایشگاه، رشته‌های تحصیلی در دانشگاه فردوسی مشهد، توانمندی‌ها، امکانات علمی، پژوهشی و رفاهی، هزینه تحصیل، بورسیه بین‌المللی فردوسی و ... را به متقاضیان معرفی کردند.
جاکارتا، مدان و سورابایا

photo 2024 09 13 22 25 51

photo 2024 09 13 22 25 51 2

photo 2024 09 10 20 45 40

photo 2024 09 01 02 33 13

SMT 2885

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد ، درآغاز افتتاحیه دکتر احد ضابط ریاست دانشگاه، ضمن خوشامد گویی به میهمانان، همکاری دانشگاههای دوکشور را، زمینه توسعه منطقه دانست وخواستار تلاش بیشتر دانشگاههای بر حل مشکلات دوکشور شد. حدادی‌اصل، عبد ضهد قائم مقام وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق نیز سخنرانی ایراد کردند. یکی از مهمترین موضوعاتی که در افتتاحیه توسط این دو مقام ارشد آموزش عالی دو کشور مورد تأکید قرار گرفت، حل دو مشکل مشترک ایران و عراق یعنی «مشکل آب» و «ریزگردها» و توسط جامعه علمی این دو کشور و همینطور توجه به انرژی تجدیدپذیر بود.

در خصوص سایر موضوعات مهم همکاری آموزشی دو کشور ایران و عراق مانند تبادل دانشجو، فرصت‌های مطالعاتی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید دانشگاه و همینطور برگزاری آزمون‌های بین کشوری نیز در افتتاحیه سخن گفته شد و تبادل تجربه در خصوص پتانسیل‌های ایران در زمینه نانو و بیوتکنولوژی، سدسازی و نیروگاه سازی مورد تأکید قرار گرفت. یکی از تأکیدات مهم مسئولین علمی ایران و عراق، تقویت زبان‌های فارسی و عربی در عرصه علم بود.

برنامه‌ریزی برای انجام پروژه‌های مشترک پژوهشی موارد مورد تأکید در سخنرانی‌های افتتاحیه رویداد بود. «زیست‌بوم فناوری منطقه‌ای و پارک‌های علم و فناوری نیز از محورهای اصلی و مهم سخنان بود. یکی از زیباترین بخش‌های مراسم افتتاحیه، اشارات مختلف به سرداران شهید مقاومت از ایران و عراق یعنی سردار حاج‌قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس بود که همکاری و رفاقت دیرینه این دو شهید بزرگوار و پیکرهای ممزوج آن‌ها در زمان شهادت، تا ابد یک نماد از همبستگی همیشگی دو ملت ایران و عراق خواهد بود. در نهایت نیز حاضرین به احترام این دو شهید برپای ایستادند و فاتحه خواندند. بعد از ظهر روز شنبه، پنل‌های تخصصی حول محورهای از پیش تعیین‌شده آغاز شد.

در روز نخست سه پنل تخصصی با محوریت همکاری‌های آموزشی و دانشجویی و یکی از پنل‌های مربوط به همکاری‌های پژوهشی و فناوری برگزار شد. پنل اول به سه موضوع تبادل دانشجویان بین دو کشور، فرصت‌های مطالعاتی/پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و راهنمایی مشترک رساله‌ها و دوره مشترک تحصیلی بین دانشگاه‌ها اختصاص داشت. در پنل دوم به کارگاه‌های آموزشی و مدارس فصلی، آموزش متقابل زبان فارسی و عربی و بررسی ایجاد مراکز آموزش زبان دانشگاه و نیز همکاری در برگزاری امتحانات، سنجش و تضمین کیفیت آموزشی پرداخته خواهد شد. و پنل سوم حول بورسیه‌های متقابل در رشته‌های مختلف، برنامه‌های فرهنگی، هنری و ورزشی مشترک و نیز معرفی ظرفیت‌های تحصیل در دو کشور برگزار شد.

همچنین اولین پنل از مجموعه‌ نشست‌های مربوط به همکاری‌های «پژوهشی و فناوری» میان دانشگاه‌های ایران و عراق اختصاص برگزار شد که توسعه دوره‌های پسادکتری و تسهیل حضور اعضای هیأت علمی و فارغ‌التحصیلان دکتری دو کشور و نیز فرصت‌های مطالعاتی اعضای هیأت علمی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. همچنین به پروژه‌های مشترک پژوهشی و استفاده از خدمات آزمایشگاهی، تجهیزات و موارد خام پرداخته شد. میهمانان این برنامه روز شنبه بعد از پایان پنل‌های تخصصی، برای زیارت به حرم مطهر حضرت ثامن الحجج مشرف شدند. آن‌ها در مدت‌زمان حضور در حرم شریف، همچنین از موزه‌ها و نیز بخش‌های دیگر حرم بازدید کردند.

دانشگاهیان ایران و عراق در ادامه با حجت الاسلام مروی تولیت محترم آستان قدس رضوی دیدار داشتند و در پایان، مهمان شام حضرتی بودند. در دومین روز از این رویداد، پنل‌های تخصصی در حوزه «پژوهشی و فناوری» برگزارگردید.

سپس ایجاد پژوهشگاه مشترک بین دو کشور، ایجاد دانشگاه فنی و حرفه‌ای و مراکز مهارتی مشترک و نیز ایجاد مرکز مشترک تحقیق و توسعه صنعتی مورد بررسی قرار گرفت و آخرین پنل ابتدا به موضوع کلیدی حل مشکلات مشترک دو کشور با استفاده از توان علمی و فناورانه  پرداخت شد که مهمترین آن‌ها مالچ پلیمری و مسأله ریزگرد بود. در ادامه موضوع عضویت متقابل در هیأت تحریریه و مجلات علمی دانشگاهی و نیز معرفی ظرفتی‌های پایگاه ایرانداک به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.

عصر روز دوم به جمع بندی نشست های تخصصی و نیز امضاء تفاهم نامه اختصاص  داشت. بعد از پایان جلسات کاری، مهمانان برای زیارت به حرم امام رضا علیه‌السلام مشرف شدند.

        در جمع بندی نشست های تخصصی  بیش از 200 تفاهم نامه همکاری بین 24 دانشگاه عراقی و 40 دانشگاه و پژوهشگده ایران به امضا رسید ، محورهای همکاری مورد توافق در این تفاهم نامه ها  :

  • همکاری های آموزشی و دانشجویی

    • تبادل دانشجویان بین دانشگاه های دو کشور
    • فرصت های مطالعاتی/پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و راهنمایی مشترک رساله ها
    • دوره های مشترک تحصیلی بین دانشگاه ها (Dual Degree Programs)
      کارگاه های آموزشی و مدارس فصلی (حضوری/مجازی)
    • آموزش متقابل زبان فارسی و عربی (کوتاه مدت/بلند مدت) و بررسی ایجاد مراکز آموزش زبان دانشگاهی
    • همکاری در برگزاری امتحانات، سنجش و تضمین کیفیت آموزشی
      بورسیه های متقابل در رشته های مختلف
    • برنامه های فرهنگی، هنری و ورزشی مشترک
    • معرفی ظرفیت های تحصیل در دو کشور (نمایشگاه های جذب و ...)
  • همکاری های پژوهشی و فناوری

    • توسعه دوره های پسادکتری و تسهیل حضور اعضای هیات علمی و فارغ التحصیلان دکتری دو کشور
    • فرصت های مطالعاتی اعضای هیات علمی
    • پروژه های مشترک پژوهشی و استفاده از خدمات آزمایشگاهی، تجهیزات و مواد خام
      زیست بوم فناوری منطقه ای
    • انتقال تجربه و راه اندازی مراکز رشد، کارآفرینی و نوآوری و پارک های علم و فناوری دانشگاهی
      ایجاد شعبه دانشگاه در کشوری دیگر
    • ایجاد پژوهشگاه مشترک بین دو کشور
    • ایجاد دانشگاه فنی و حرفه ای و مراکز مهارتی مشترک
    • ایجاد مرکز مشترک تحقیق و توسعه صنعتی
      عملیاتی سازی پروژه های علمی (مورد مالچ پلیمری و مساله ریزگردها)
    • عضویت متقابل در هیات تحریریه و مجلات علمی دانشگاهی
    • معرفی ظرفیت های پایگاه IranDoc

652292b437df7 250455dc58f0da417f32e31a1916a50b

photo 2024 06 09 18 07 15

دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان یکی از سیزده نماینده جمهوری اسلامی ایران به دعوت وزارت عتف، در نمایشگاه بین‌المللی معرفی جاذبه‌های تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز علمی ایران که در کشور سوریه و شهر دمشق برپا شده بود، حضور یافت.

این نمایشگاه صبح یکشنبه 20 خردادماه 1403 با حضور وزیر آموزش عالی کشور سوریه، رئیس سازمان دانشجویان سوریه، سفیر جمهوری اسلامی در سوریه و رئیس دانشگاه دمشق، در دانشکده حقوق دانشگاه دمشق و با مشارکت ۱۳ دانشگاه بزرگ و مهم ایران آغاز به کار کرد.

حسین اکبری سفیر ایران در دمشق اظهار داشت: این نمایشگاه تنها بخش بسیار کوچکی از توانمندی دانشگاه‌های ایران بود.

 وی افزود: دانشگاه‌ها نقش مهمی در توسعه فناوری و تکنولوژی ایفا می‌کنند که تأثیر مهم و جدی در سرنوشت کشورها دارند. ایران و سوریه نیاز مبرمی به توسعه همکاری علمی و فناوری هستند تا بتوانند تحریم‌های ظالمانه وضع شده توسط دشمنان را خنثی کنند.

دکتر بسام ابراهیم، وزیر آموزش عالی و پژوهش علمی سوریه، بر اهمیت بهره‌گیری از تجربه و ابعاد کاربردی دانشگاه‌های حاضر در این نمایشگاه تأکید کرد و گفت: برپایی این گونه نمایشگاه‌ها می‌تواند فرصتی برای دانشجویان سوریه‌ای باشد تا از خدمات ارائه شده از سوی این دانشگاه‌ها، سیستم آموزشی، برنامه‌های درسی، شهریه‌ها و چگونگی ثبت‌نام آنها اطلاع یابند.

دکتر حسین بذرافشان، مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: هدف از شرکت در این نمایشگاه علاوه بر جذب دانشجوی بین‌المللی، تجاری‌سازی دستاوردهای علمی و پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد در کشورهای در حال توسعه می‌باشد. دانشگاه فردوسی مشهد با دو غرفه جذب و معرفی دستاوردهای علمی و پژوهشی در این نمایشگاه حضور یافت.

شایان ذکر است دکتر قاسمی، معاون وابسته نظامی در سوریه، شیرانی، معاون سفیر ایران در سوریه، دکتر واصلی، مسئول دفتر سفارت در دمشق، دکتر مختص‌آبادی، رایزن فرهنگی ایران در سوریه، دکتر سالاروند، سرپرست مدارس ایران در سوریه، اردن و لبنان، رئیس دانشکده حقوق دانشگاه المنتسریه عراق، رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه دمشق و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه سوریه از این نمایشگاه بازدید کردند.

 

IMG 0802

 

IMG 0753

IMG 0165

IMG 0128

IMG 0381

IMG 0652

 

روز سه شنبه 16 اسفند 1401 در مراسم اختتامیه " نخستین جشنواره جذب دانشجویان بین‌المللی در ایران " از دانشگاه فردوسی مشهد بعنوان برگزیده اول جایزه ملی ثریا و اداره دانشجویان بین‌المللی دانشگاه، بعنوان اداره بین‌الملل برگزیده ملی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان امور دانشجویان تقدیر شد.
در این جشنواره بیش از 60 دانشگاه و موسسه آموزش عالی فعال در حوزه بین‌الملل حضور داشتند. در حاشیه این جشنواره، نمایشگاهی از توانمندی‌ها و دستاوردهای دانشگاه‌ها در این زمینه نیز برگزار شد.


 

پذیرش و ثبت نام دانشجویان غیر ایرانی

پذیرش و ثبت نام دانشجویان غیر ایرانی

فرصت مطالعاتی هیات علمی

فرصت مطالعاتی هیات علمی

فرصت تحقیقاتی دانشجویان ایرانی

فرصت تحقیقاتی دانشجویان ایرانی

بورسیه تحصیلی

بورسیه تحصیلی

2500 دانشجوی بین المللی
8000 دانش آموخته بین المللی
440 نظام رتبه بندی لایدن
522 نظام رتبه بندی سایماگو
800 نظام رتبه بندی شانگهای
1000 نظام رتبه بندی تایمز