كارگاه مشترك مديريت منابع آب به وسيله دانشگاه فردوسي مشهد به نمايندگي از دانشگاههاي ايران و دانشگاه ملي اسلامي دهلي به نمايندگي از دانشگاههاي هند در تاريخ 6 آبان ماه آغاز شد. در افتتاحيه اين کارگاه دكتر محمد كافي رئیس دانشگاه فردوسي مشهد، دكتر Jyoti Sharma ، و آقاي Gauhar Mahmood هماهنگ كننده كارگاه در هند و دكتر حسين بانژاد هماهنگ كننده كارگاه در ايران، آقايVinay Kumar رايزن بازرگاني اقتصادي هند در ايران و دكتر علی چگيني سفير ايران در هند سخنراني داشتند.
دکترمحمد کافی در سخنرانی خود به فرصتهای روابط میان دانشگاه ایران و هندوستان و ظرفیتهای این دو کشور در حوزه دانش و فنآوری اشاره کردند. وی موضوع این کارگاه را یکی از مهمترین چالشهای انسان در حال حاضر معرفی کرد که در سالهای آینده اهمیت آن بیشتر میشود. بنابراین موضوع این کارگاه را بسیار حیاتی بیان کرد و ابراز امیدواری کرد که این کارگاه به اهداف موردنظر خود برسد.
دکتر احسان قبول مدیر همکاریهای علمی بینالملل و اموردانشجویان غیرایرانی با سخنرانی خود در آغاز این کارگاه، ضمن خیر مقدم، گزارشی از جایگاه دانشگاه در سطح بینالملل و منطقه ارائه نمود و به برخی از فعالیتهای دبیرخانه همکاریهای علمی با هند از جمله نهایی کردن دوازده پروژه تحقیقاتی، برگزاری دو کارگاه در ایران و هند و برگزاری همایش گفتگوهای فرهنگی ایران و شبه قاره اشاره کرد.
در این کارگاه مشترک که به صورت مجازی برگزار شد 50 نفر از استادان دانشگاهی از دو کشور هند و ایران، آخرین موضوعات و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی مدیریت منابع آب شامل آلودگی آب، جمعآوری آبهای هر اقلیم، حکمرانی آب و مدیریت منابع آب را به بحث و اشتراک نظر گذاشتند.
هدف از برگزاری این کارگاه، ارتقاء و افزایش سطح همکاریهای متقابل دانشگاه فردوسی مشهد با سایر دانشگاههای جهان از جمله کشور هندوستان است.
یادآور میشود دانشگاه فردوسی مشهد از سوی وزارت علوم به عنوان دبیرخانه مرکزی همکاریهای علمی دانشگاهی ایران و هندوستان برگزیده شده است و دکتر سید هادی ابراهیمی رئیس این دبیرخانه میباشند و این کارگاه به همت دکتر حسین بانژاد مسئول بینالملل دانشکده کشاوری برگزار شده است.