IMG 1830
 
مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دانشجویانی که در قالب فرصت مطالعاتی به خارج از کشور اعزام شوند و مدت حضورشان از ۶ ماه بیشتر شود، شامل دریافت ارز دانشجویی نخواهند شد.
 
گروه جامعه شهرآرانیوز | مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دانشجویانی که در قالب فرصت مطالعاتی به خارج از کشور اعزام شوند و مدت حضورشان از ۶ ماه بیشتر شود، شامل دریافت ارز دانشجویی نخواهند شد.
 دکتر احسان قبول با اعلام این خبر افزود: تخصیص ارز دانشجویی به دانشجویان مقطع دکتری به‌عنوان فرصت مطالعاتی یا دانشجویانی که برای ادامه تحصیل به دانشگاه‌های بین‌المللی می‌روند، تقریبا متوقف شده است.
وی ادامه داد: تخصیص‌ندادن ارز در واقع به ۲ علت است: پیش از شیوع کرونا به‌دلیل تحریم‌های مستقیم و غیرمستقیمی که علیه کشورمان اعمال شده است، بسیاری از دانشگاه‌های جهان تمایلی به ارائه پذیرش به دانشجویان ایرانی نشان ندادند و پس از کرونا نیز علاوه بر تحریم‌ها، شرایط همه‌گیری این ویروس باعث شد تا اعزام دانشجو متوقف و به‌طبع ارزی هم پرداخت نشود.
استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: اکنون دانشگاه‌های ایران بیشتر رشته‌های تحصیلی معتبر را در هر ۳ مقطع آموزش عالی دارند و منطق حکم می‌کند که ضرورتی برای اعزام دانشجویان وجود نداشته باشد. هرچند از این نکته نباید غافل ماند که دانش، گسترده است و کسب دانش حد و مرزی ندارد و همچنان در برخی رشته‌های تحصیلی، ضرورت اعزام دانشجو احساس می‌شود.
قبول درباره تغییرات در شیوه ارائه ارز دانشجویی گفت: تخصیص ارز دانشجویی براساس دستورالعمل وزارت علوم تبیین می‌شود که این وزارتخانه نیز میزان ارز را باتوجه‌به مسیر کشور‌های هدف، مقطع تحصیلی و شیوه پژوهش در نظر می‌گیرد. ارز تخصیص داده شده، ارز نیمایی بوده است که بین ۷۰ تا ۸۰ درصد هزینه‌های دانشجویان دکتری فرصت مطالعاتی را پوشش می‌داده است.
وی افزود: رشته‌هایی که در آن اعزام دانشجو انجام و ارز پرداخت می‌شد، به‌طور عمده گروه‌های آموزشی مهندسی، علوم‌پایه و کشاورزی بوده‌اند و وزارت علوم برای این رشته‌ها سرمایه‌گذاری مطلوبی انجام می‌داده است.
مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد در پاسخ به این پرسش که آیا ارز یادشده به دانشجویانی که خودشان پذیرش گرفته باشند هم تعلق می‌گیرد یا خیر، تصریح کرد: در ایران ۳ نوع اعزام دانشجویی داریم: اعزام از سوی وزارت علوم، اعزام براساس بورسیه‌ای که دانشجو از دانشگاه مقصد بگیرد و اعزام‌های فرصت مطالعاتی. در حالت اول و سوم، دولت ارز لازم را تخصیص می‌دهد، اما دانشجویی که بتواند بورسیه و ورودی مدنظر خود را به دست آورد، زیر حمایت‌های مالی آن دانشگاه خواهد بود و ارز به او پرداخت نخواهد شد.
قبول ادامه داد: دانشجویان فرصت مطالعاتی‌ای که اعزام می‌شوند، در صورتی که کیفیت پژوهش آنان خوب باشد، دانشگاه مقصد از ما می‌خواهد که رساله او با دانشگاه مبدأ مشترک باشد که این امر سبب افزایش اعتبار پژوهش و اعتبار دانشگاه‌ها خواهد بود و وزارت علوم نیز ضمن تمدید حضور دانشجو، اعتبارات لازم را ادامه می‌دهد و دانشگاه مقصد هم به دانشجو کمک مالی خواهد کرد. اما اگر دانشجویان فرصت مطالعاتی شش‌ماهه بخواهند بیش از زمان مقرر در آن کشور بمانند، دیگر ارز دانشجویی دریافت نخواهند کرد.
وی به کمک‌های مالی دانشگاه‌ها به دانشجویان فرصت مطالعاتی اشاره کرد و افزود: کمک‌های دانشگاه‌ها محدود و موردی است و اصل کمک برعهده وزارت می‌باشد. اما به‌طور نمونه، به برخی دانشجویانمان تا ماهی ۱۰۰ دلار کمک کرده‌ایم یا برای حضور در برنامه‌های پژوهشی کمتر از یک ماه، هزینه رفت‌و‌آمد به کشور هدف را پرداخت کرده‌ایم. اولویت دانشگاه، تبادل دانشجو و تبادل علم است که از طریق افزایش پذیرش دانشجویان بین‌المللی و کسب اعتبار آموزشی، تاکنون موفق ظاهر شده‌ایم.
قبول با اشاره به رتبه جهانی دانشگاه فردوسی تصریح کرد: براساس رده‌بندی لایدن، دانشگاه فردوسی در رتبه ۴۵۹ جهان قرار دارد و با داشتن بیش از ۲۰۰۰ دانشجو از ۳۸ کشور جهان، رتبه اول منطقه را از لحاظ پذیرش دانشجوی خارجی داریم و با اتکا به این توانایی، قصد داریم در کشور‌های عراق، افغانستان و ترکیه، شعبات دانشگاه فردوسی را راه‌اندازی کنیم.
مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد به مقاصد مورد علاقه دانشجویان ایرانی و رشته‌های پرطرف‌دار اشاره کرد و گفت: گروه‌های علوم پایه و مهندسی بیشترین تقاضا را دارند و کشور‌های آلمان، بلژیک، سوئیس، استرالیا، کانادا و فرانسه، کشور‌های مورد علاقه برای ادامه تحصیل یا فرصت مطالعاتی ایرانیان می‌باشند.
 

پذیرش و ثبت نام دانشجویان غیر ایرانی

پذیرش و ثبت نام دانشجویان غیر ایرانی

فرصت مطالعاتی هیات علمی

فرصت مطالعاتی هیات علمی

فرصت تحقیقاتی دانشجویان ایرانی

فرصت تحقیقاتی دانشجویان ایرانی

بورسیه تحصیلی

بورسیه تحصیلی

2500 دانشجوی بین المللی
8000 دانش آموخته بین المللی
440 نظام رتبه بندی لایدن
522 نظام رتبه بندی سایماگو
800 نظام رتبه بندی شانگهای
1000 نظام رتبه بندی تایمز