جهش فعالیتهای علمی و بینالمللی در سایه برجام
مدیر همکاریهای علمی بینالمللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا برجام را از تاثیرگذارترین عوامل در توسعه همکاریهای بینالمللی علمی و دانشگاهی دانست و گفت: برجام سند موفقی در توسعه روابط بینالمللی بود و در حوزه فعالیتهای بینالملل در عرصه دانشگاهی بدون هیچ مبالغهای، تحول چشمگیری پس از برجام و در دوران فعالیت دولت تدبیر و امید ایجاد شد.
احسان قبول افزود: برجام گشایشهای فراوان برای دانشگاهها در پی داشت و زمینه همکاری اساتید دانشگاههای ایرانی را با دانشگاههای معتبر دنیا فراهم آورد.
وی ادامه داد: همچنین در سایه برجام، بعد بینالمللی دانشگاههای ایران در کشورهای اروپایی شناخته شد و مشکلات و تصورات نادرست آنها از ایران را از بین برد که پذیرش دانشجو از کمبریج انگلستان در دانشگاه فردوسی مشهد نمونهای از آن است.
مدیر همکاریهای علمی بینالمللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در سال ۹۱ و ۹۲ تعداد دانشجویان بخش بینالملل دانشگاه فردوسی مشهد محدود به دانشجویان بورسیهای بود و دانشجوی شهریه پرداز نداشتیم اما در حال حاضر از حدود ۲ هزار دانشجوی خارجی این دانشگاه بیش از هزار و ۶۰۰ دانشجو، شهریهپرداز هستند.
وی افزود: با به سرانجام رسیدن برجام، پذیرش دانشجویان ایرانی در دانشگاههای خارجی و گرنتهای علمی به اوج خود رسید.
قبول ادامه داد: برجام بعد از روی کار آمدن ترامپ و با کارشکنیهای آمریکا محدود شد و به همان میزان نیز روابط علمی و همکاریهای بینالمللی تحت تاثیر قرار گرفت.