1400-20-6-1.jpg

روز سه شنبه مورخ 6 دی ماه 1401 اعضاء هیأت علمی گروه علوم و مهندسی آب دانشکده کشاورزی با اساتید دانشگاه ملی تحقیقات کشاورزی قزاقستان به صورت مجازی در خصوص اجرایی نمودن مفاد تفاهم‌نامه‌ای که میان دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه ملی تحقیقات کشاورزی قزاقستان در تاریخ 4 آگوست 2021 به امضاء رسید، گفت‌وگو داشتند. دراین جلسه دکتر کامران داوری، دکتر سید حسین ثنائی نژاد، دکتر ابوالفضل مساعدی ، دکتر حسین بانژاد، دکتر فرشنه مدرسی و دکتر آذر زرین از گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد شرکت داشتند و همچنین از گروه منابع آب و احیاءدانشگاه ملی تحقیقات کشاورزی قزاقستان پروفسور یرمکول ژاپارکولووا Yermekkul Zhaparkulova (مدیر گروه)، دکتر یربل سرکینف Yerbol Sarkynov، دکتر یرب آئولات کایپ بایف YerbAolat Kaipbayev  ، دکتر آنیور آلدیورووا Ainur  Aldya، دکتر یرلان موخانبت Yerlan Mukhanbet و دکتر دیدار تورسینالی Didar Tursynaly در این جلسه حضور داشتند.

در ابتدا دکتر بانژاد مسئول توسعه همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشکده کشاورزی و هماهنگ کننده این تفاهم نامه در دانشگاه فردوسی ضمن تشکر و خوش‌آمد‌گویی، تاریخچه خیلی کوتاه بر شروع همکاری بین دو دانشگاه را بیان نمودند و اعلام داشتند که برطبق مفاد تفاهم‌نامه، طرفین آمادگی کامل در همکاری در تمام زمینه‌های مورد علاقه را اعلام کرده‌اند. دانشگاه فردوسی مشهد آمادگی کامل را در انجام کارهای تحقیقاتی مشترک بخصوص انجام پروژه های مسئله محور دارد. بررسی انجام پایان‌نامه‌های مشترک دوره‌های تحصیلات تکمیلی ، برگزاری همایش‌های مشترک، انتشار مقالات مشترک، مشارکت در آموزش دوره‌های تحصیلات تکمیلی از اهداف این جلسه هست. برگزاری دوره‌های مشترک که منجر به مدارک دوگانه گردد نیز مورد توجه طرفین است. اطلاع از تحقیقات مورد علاقه طرفین، در شروع همکاری نقش بسیار مهمی دارد و تحقیقات کاربردی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سپس خانم دکتر Ainur Aldyarova از وضعیت آموزشی و تحقیقاتی گروه خود گزارش مفصلی ارائه نمودند و اعضا شرکت کننده در سمینار ضمن بیان زمینه های تحقیقاتی خود، تمایل خود جهت کار مشترک در زمینه‌های مورد علاقه را اعلام نمودند. مدیر محترم گروه منابع آب و احیاء(Water Resources and Reclamation)، دانشگاه ملی تحقیقات کشاورزی قزاقستان ضمن ارائه گزارش، از کارهای تحقیقاتی و آموزشی مشترک در تمام زمینه‌های مورد علاقه، حمایت کردند.

در پایان وبینار موارد زیر، (در کوتاه‌مدت) مورد توجه و انجام آن مورد تایید قرار گرفت:

1- طرفین عناوین تحقیقاتی مورد علاقه خود را به اشتراک بگذارند.

2- طرفین عناوین پایان‌‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی را جهت راهنمایی مشترک پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی، به اشتراک بگذارند

4- طرفین از برگزاری دوره‌های کوتاه مدت درهر دو دانشگاه حمایت کردند و برگزاری مدارس تابستانه مورد تاکید قرار گرفت.

5- طرفین از برگزاری فرصت مطالعاتی همکاران عضو هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی حمایت کنند.

و  مقرر شد طی 3 هفته دیگر جلسه دوم برگزار و پیگیری‌ها مورد ارزیابی قرار گیرد.