32132132132165454321321854132124851421323

دهمين اجلاس رايزنان فرهنگي جمهوري اسلامي با عنوان ديپلماسي فرهنگي دانش بنيان همگرا و صادرات فرهنگي، توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، از شنبه 1مرداد الي پنج شنبه 6 مرداد 1401 در تهران برگزار شد. در نمایشگاه این اجلاس دانشگاه فردوسی مشهد نیز غرفه داشت و خانم دکتر عذرا قندهاریون رئیس گروه توسعه همکاری‌های بین‌المللی در این نمایشگاه حضور داشت.  این اجلاس بر سه محور 1-ديپلماسي دانش بنيان و آينده پژوهي، 2-همگرايي، 3 -صادرات فرهنگي در غالب توسعۀ اقتصادي شدن فرهنگ بود و وظيفه و اهميت دانشگاه ها را در هر سه محور يادآور شدند.
از ديگر محورهاي اجلاس نشان دادن چهره واقعي ايران به جهان، و ساخت روايت از طريق ايران بود. در اين حوزه نيز دانشگاه نقشي مهم را ايفا مي كند: دانشگاه مي تواند راه‎كارهايي در خصوص روايتگري مؤثر، افكار سنجي و متمايل كردن آن به سمت و سوي روايت‌هاي بيطرفانه، توسعۀ دايره مخاطبين، توسعۀ ديپلماسي فرهنگي و ديپلماسي علمي در داخل و خارج را ارائه كند.
در حاشيه همايش، دكتر عَذرا قندهاريون با آقاي دكتر خلج منفرد، مدير كل امور علمي دانشگاهي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، رايزنان فرهنگي كشورهاي تركمنستان، ايتاليا، فرانسه، مصر، عراق، سوريه، افغانستان، پاكستان، مدير پايگاه نورمگز بانك هوشمند مجلات و نشريات تخصصي علوم انساني و اسلامي و مدير بين الملل دانشگاه خواجه نصير  به بحث و بررسي همكاري هاي علمي بين المللي دانشگاه پرداخت. برخی دانشجويان و دانش آموختگان دانشگاه فردوسي مشهد نيز از غرفه بازديد و تجديد خاطرات كردند. وزیر کشور و مشاور رئيس‌جمهور در امور مناطق آزاد تجاري - صنعتي و ويژه اقتصادي و دبير شوراي‌ عالي مناطق آزاد تجاري-صنعتي و ويژه اقتصادي نيز از غرفه دانشگاه فردوسي مشهد بازديد و با برخی از  دستاوردهاي علمي و بين‌المللي دانشگاه فردوسی مشهد آشنا شدند