روز 30 آذر 1400، سفیر محترم ژاپن آقای ایکاوا کازوتوشی با هیئت همراه از دانشگاه فردوسی مشهد بازدید نمود. یکی از برنامههای این هیأت دیدار با دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد بود. در این دیدار ابتدا آقای کازوتوشی ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه فردوسی مشهد، این دانشگاه را یکی از دانشگاههای با سابقه و معتبر معرفی کرد و با اشاره به دانشآموختگی ده نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد از کشور ژاپن ابراز امیدواری کرد که با گسترش روابط علمی – دانشگاهی میان دانشگاههای کشور ژاپن و دانشگاه فردوسی مشهد امکان بهرهبرداری از ظرفیت استادان دو طرف ارتقاء یابد.
دکتر کافی نیز با اشاره به تحصیل بیش از 1200 دانشجوی تبعه کشور افغانستان و مشکلات پیش آمده برای ایشان، درخواست همکاری دولت ژاپن برای رفع برخی از مشکلات دانشجویان عزیز کشور افغانستان را داشت. دکتر احسان قبول مدیر همکاریهای علمی بینالمللی و امور دانشجویان غیرایرانی نیز ابتدا گزارشی از فعالیتهای بینالمللی دانشگاه فردوسی مشهد ارائه داد و سپس با اشاره به سابقه همکاریهای دانشگا فردوسی مشهد با نهادهای علمی کشور ژاپن، همکاری در حوزههای گردشگری ـ فرهنگی برای استادان و دانشجویان کشور ژاپن با دانشگاههای اتحادیه تفتاش (تهران، فردوسی مشهد، تبریز، اصفهان و شیراز)، همکاری در حوزه مهندسی و فناوری و فرصت مطالعاتی استادان و دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاههای معتبر ژاپن، اجرای طرحهای پژوهشی مشترک براساس گرنتهای بینالمللی، گرنتهای معرفی شده از سوی نهادهای علمی ژاپن و تبادل استاد و دانشجو را مطرح کرد و از سفارت ژاپن در خصوص تسهیل حضور هیأتهای دانشگاهی از کشور ژاپن در دانشگاه فردوسی مشهد درخواست همکاری کرد.
در ادامه دیدار سفیر محترم قول مساعدت در بهبود وضعیت دانشجویان تبعه افغانستان و فراهم سازی بسترهای لازم برای گسترش دیپلماسی علمی میان دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاههای ژاپن را داد.
این هیأت پس از بازدید از موزه دانشگاه فردوسی مشهد، با معاونان، مدیریت و مسئولان بین الملل دانشگاه و دانشکدهها، و اعضای هیأت علمی دانشآموخته از کشور ژاپن نشستی داشتند. در این دیدار پس از معرفی شهر مشهد و دستاوردهای ملی، منطقه ای و جهانی دانشگاه فردوسی مشهد، رئوس همکاری دانشگاه با کشور ژاپن در دانشگاه، دانشکدهها و پژوهشکدهها، بحث و بررسی شد. از اهم آنها میتوان از همکاری مشترک در تاسیس مراکز آموزش زبان فارسی در ژاپن، قطب علمی داده، مراکز پژوهشی انرژیهای بازگشت پذیر و نوین، زلزله شناسی، و مطالعات منطقه ای ایران و ژاپن نام برد. پژوهش در زمینههای اقتصاد اسلامی، گیاهان دارویی، همکاریهای علمی و اقتصادی از طریق بنادر آزاد ایران، معرفی و استفاده از بورسيههای پژوهشی ژاپن برای دانشگاه از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود. اعضای هیأت علمی دانشآموخته از کشور ژاپن نیز به زبان ژاپنی به خیر مقدم و ارایه نقطه نظرات خود پرداختند که مورد توجه سفیر و هيئت همراه قرار گرفت. سفیر محترم با تاکید بر قابلیتهای فراوان علمی و پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد، در راستای پیشنهاده های مطرح شده در جلسات، از توسعه همکاری های ژاپن با دانشگاه سخن گفت.
دیدار آقای آیکاوا کازوتوشی سفیر ژاپن با مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد
- الزيارات: 753
2000 طالب دولي
7000 متخرج دولي
470 نظام تصنيف لايدن
509 نظام تصنيف سايماغو
800 نظام تصنيف شنغهاي
800 نظام تصنيف تايمز