2000120

پانزدهمین جلسه شورای دیپلماسی علمی دانشگاه با حضور اعضاء اتحادیه دانشگاه های تفتاش( تهران، فردوسی مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز) در تاریخ 1399/10/1  به صورت مشترك با اعضاء اتحادیه دانشگاه های تفتاش( تهران، فردوسی مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز) و اعضاء شوراي دیپلماسی علمی دانشگاه برگزار گردید.

با حضور آقایان دكتر صراف‌زاده، دكتر احسان‌قبول ، دكترشجاعی، دکترطیبی، دكترخاقانی نژاد , و مسئولین توسعه همکاری های علمی بین المللی دانشکده ها آقایان دکتر محمدمسافری، دکتر محمود روشن، دکتر حسین بانژاد، دکتر رسول اکبری، دكتر حسين معروفي، دكتر اميدعلي‌خوارزمي و خانم‌ها دکتر زینب مؤذن‌زاده، دکتر عذرا قندهاریون، دکتر بهشید بهکمال و دکتر فاطمه قانع و چند تن از اساتید دانشگاه های عضو تفتاش جلسه به صورت مجازی با ارائه گزارشی توسط اعضاء تفتاش انجام گرفت.

دانشگاه تهران: آقاي  دكتر صراف­زاده ؛ معاون بين الملل دانشگاه تهران درباره اهميت تاسيس اتحاديه ­هاي داخلي دانشگاه در پيش ­برد اهداف بين­الملل تاکید نمود چرا که این اقدام در بردارنده منافع مشترک فراوان برای اعضا می باشد که از جمله می توان به تسهیل ارتباط میان دانشگاهیان، تبادلات، آشنایی با زمینههای همکاری مشترک اشاره کرد. همچنین عضویت در اتحادیه های دانشگاهی به عنوان یکی از راه کارهای مهم برای افزایش تابآوری دانشگاه ها برای خروج از شرایط بحران شناخته شده است. اتحادیههای مهم از جمله:

اتحادیه دانشگاه های جهان( International Association Universities: IAU)
اتحادیه دانشگاه‌هایآسیاو اقیانوسیه(AUAP:Association Of Universities Of Asia And The Pacific)
اتحادیه دانشگاه های اوراسیا ( (EURAS

دانشگاه فردوسی مشهد: آقاي دكتر قبول؛ مدير همكاري هاي علمي بين المللي و امور دانشجويان غير ايراني دانشگاه فردوسي مشهد معرفي اجمالي تفتاش و مروري بر مصوبه­ هاي پيشين داشتند. اتحادیه دانشگاه های جامع برتر پنج شهر بزرگ ایران( تفتاش): تفتاش اتحادیه ای بین دانشگاه های تهران، فردوسی مشهد، تبریز، اصفهان و شیراز است. با توجه به اهمیت بینالمللی سازی دانشگاه های بزرگ کشور در سیاست ها و برنامهریزی های کلان ملی و با هدف هم افزایی ظرفیت های اعضا در حوزه های مرتبط با مراودات آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در تاریخ 7 تیر ماه 1398 ایجاد شد و دبیرخانه آن دانشگاه فردوسی مشهد است.تا به امروز 8 جلسه مدیران بینالملل دانشگاه‌های تفتاش برگزار شده است.در این جلسات برای همکاری های مشترک اعضا تفتاش برنامهریزی می‌شود.

-  دانشگاه تبریز: پيشنهادهاي تفتاش در عرصه فعاليت­هاي پژوهشي ، توسط آقاي دكترشجاعي؛ مدير همكاري‌هاي علمي بين المللي دانشگاه تبريز مطرح شد. از جمله این پیشنهادها حمایت تفتاش از پژوهشهای ملی که توسط اعضای هیات علمی عضو تفتاش به صورت گروهی بین دانشگاهی صورت می‌گیرد.

- دانشگاه اصفهان:پيشنهادهاي تفتاش براي همكاري با نهادها و اتحاديه ­هاي بين­ المللي نیز توسط آقاي دكتر طيبي؛ مدير همكاري‌هاي علمي بين المللي دانشگاه اصفهان مطرح شد که از جمله جذب گرنت بین المللی از طریق تفتاش بود.

- دانشگاه شیراز: پيشنهادهاي تفتاش براي همكاري با نهادهاي آموزشي که توسط آقاي دكتر خاقاني­ نژاد؛ رئيس همكاري‌هاي علمي بين المللي دانشگاه شيراز مطرح شد از جمله این پیشنهادها تبادل دانشجو بین 5 دانشگاه عضو تفتاش، استفاده از اساتید به صورت مشترک برای دانشجویان خارجی هم در تدریس و هم در پایان نامه ها و رسالات، برگزاری اردوهای فرهنگی به صورت مشترک و به میزبانی تفتاش.

جلسه با گفت و گو و پیشنهاد‌های شركت كنندگان در خصوص درگير ساختن بدنه دانشگاه‌ها با ماموريت‌هاي تفتاش به پایان رسید.