20020202

در روز جمعه 13 تیر 1399 در ساعت 9 شب به وقت نواکشوت، نشست مجازی ایرانشناسی با موضوع معرفی برخی مکان­های دیدنی و تاریخی و جشن­های ملی در ایران، توسط دکتر شراره خالقی زاده، استاد اعزامی وزارت علوم ایران به کشور موریتانی، برگزار گردید. نشست به مدت دو ساعت و در فضای مجازی با استفاده از نرم­افزار زوم برگزار شد و در آن 6 دانشجو از دانشگاه نواکشوت العصریه و 2 دانشجو از دانشگاه­های مصر شرکت کردند. قابل ذکر است که 23 نفر برای شرکت در نشست ثبت نام کرده بودند که برخلاف اشتیاق زیاد، متاسفانه به دلیل مشکلات اینترنت در شهرها و روستاهای کوچک موریتانی، نتوانستند در جلسه حاضر شوند. همچنین از تعدادی از دانشجوهای دانشگاه­های کشور مصر هم از طریق واتس­آپ دعوت به عمل آمده بود که تعدادی از آن­ها به دلیل اختلاف زمانی زیاد نتوانستند در نشست شرکت کنند. در این نشست که به زبان انگلیسی برگزار شد، نخست به معرفی قلمرو جغرافیایی و آب و هوای ایران پرداخته شد. سپس بزرگترین شهرهای ایران و آثار تاریخی و مکان­های دیدنیِ این شهر­ها معرفی شدند.

در ادامه، برخی از جشن­های ملی ایران همچون شب یلدا، چهارشنبه­سوری، نوروز، سیزده به در، و نیز آداب و رسوم مربوط به آن­ها معرفی شدند. همچنین در میان نشست، عکس­ها و ویدیوکلیپ­هایی کوتاه از مکان­های تاریخی و دیدنی ایران و همچنین برگزاری جشن­های ملی در ایران نمایش داده شد که برای دانشجوها بسیار جالب بود و از آن استقبال زیادی کردند. در نهایت، دانشجوها پرسش­های خود را پیرامون شهرهای ایران، و نیز آداب و رسوم، و زبان­های رایج در ایران مطرح کردند، و نشست ایران­شناسی با پرسش و پاسخ به پایان رسید. برخی از تصاویر و بخش­های ضبط­شده مربوط به نشست، به پیوست خدمتتان ارسال می ­گردد.