پنجمین جشنواره فرهنگ ملل با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، هیأت رئیسه دانشگاه، سفرای کشورهای مختلف و دانشجویان بین المللی مشغول به تحصیل در دانشگاه فردوسی مشهد صبح روز پنجشنبه 14 آذرماه 1398 افتتاح شد.

دکتر منصور غلامی وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری برگزاری این جشنواره را آشنایی ملت های مختلف با آداب و رسوم و فرهنگ یکدیگر دانست و افزود: این جشنواره می تواند به نزدیکی ملت به یکدیگر منجر شود و  موجب شود تا تبادلات علمی نیز در این زمینه شکل گیرد. وی حضور و تحصیل دانشجویان متعدد از کشورهای مختلف جهان در ایران را مایه افتخار برای این کشور دانست و اذعان کرد: ایران از دیرباز مهد علم و دانش بوده است و باعث افتخار این کشور خواهد که قدیمی ترین دانشگاه و اولین دانشگاه جهان (دانشگاه جندی شاپور) به نام ایران در جهان ثبت شده است. دانشگاه جندی شاپور محل تبادلات علمی و بین المللی در زمان خود بوده است و امروز ما تلاش می کنیم تا با میزبانی از دانشجویانی از کشورهای مختلف همچنان یکی از مراکز مهم علمی دنیا برای مبادلات علمی و فرهنگی باشیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، جایگاه علمی دانشگاه های ایران در عرصه های ملی و بین المللی را جایگاه مهم و ارزشمندی دانست و افزود: دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ایران در رتبه بندی های جهانی در سال 2019 توانسته اند رتبه 16 را از لحاظ علمی در جهان کسب نمایند و بر اساس پیش بینی ها جایگاه ایران در سال های پیش رو، ارتقا پیدا خواهد کرد که این مهم به واسطه تحقیقات و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی دانشمندان و دانشگاهیان بدست آمده است. در حال حاضر ایران در رشته های روز دنیا از جمله، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، هوافضا، سلولهای بنیادی و عرصه های مختلف علوم پایه حتی توانسته است جزء رتبه های برتر جهان قرار گیرد و این نشان می دهد که دانشگاه های ایران چه از لحاظ علمی و چه از لحاظ فرهنگی مکان بسیار خوبی برای تحقیق و تحصیل دانشجویان از سراسر جهان است.

دکتر غلامی ابراز امیدواری کرد، دانشگاه های مختلف کشور همچون دانشگاه فردوسی مشهد با افزایش دیپلماسی علمی خود می توانند میزبان دانشجویان بین المللی از ملتهای مختلف جهان باشند و نام و جایگاه علمی ایران را بیش از پیش در جهان به منسه ظهور برسانند.

دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در افتتاحیه این جشنواره ضمن خیر مقدم به میهمانان حاضر در این مراسم، حضور بالغ بر 2000 دانشجو و زبان آموز بین المللی از بیش از 25 کشور جهان را مایه افتخار و مباهات برای این دانشگاه دانست و اظهار کرد: شهر مشهد به واسطه حضور مرقد مبارک علی بی موسی الرضا (ع) و فردوسی بزرگ لازم است تا جایگاهی در خور نام این دو بزرگوار داشته باشد و دانشگاه فردوسی مشهد بر خود لازم می داند تا با تلاش و پشتکار در جهت افزایش جایگاه ملی و بین المللی خود تلاش نماید و مایه افتخار برای خراسان و ایران باشد.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد حضور دانشجویان بین المللی از نقاط مختلف جهان در دانشگاه فردوسی مشهد را موجب افزایش تبادلات علمی و فرهنگی ملت ها دانست و اذعان کرد: هر یک از این دانشجویان پس از اتمام دوران تحصیل در دانشگاه فردوسی مشهد و سایر دانشگاه های ایران یک سفیر علمی و فرهنگی برای ایران در کشور خود می باشند و لازم است تا سایر دانشگاه های ایران نیز همچون دانشگاه فردوسی مشهد با افزایش دیپلماسی علمی و فرهنگی خود، موجبات شناسایی علم و دانش ایران و فرهنگ غنی ایران را فراهم آورند و باعث شوند تا در کشورهای مختلف جهان از ایران به نیکی نام ببرند.

پنجمین جشواره فرهنگ ملل با حضور بیش از 2000 دانشجو و زبان آموز از 29 کشور جهان با برپایی غرفه های فرهنگی و نمایش آداب و سنن و فرهنگ کشورهای مختلف در درب شمالی دانشگاه فردوسی مشهد تا تاریخ 16 آذرماه دائر می باشد و علاقه مندان دانشگاهی و غیر دانشگاهی می توانند از آن دیدن فرمایند.

98091409

98091414

98091412

98091516

98091415

98091410

98091413

98091411

2000 طالب دولي
7000 متخرج دولي
470 نظام تصنيف لايدن
509 نظام تصنيف سايماغو
800 نظام تصنيف شنغهاي
800 نظام تصنيف تايمز